3 september 2021

ReflectorReeks

Heeft u behoefte aan verdieping? Wilt u meer inhoudelijke kennis over een maatschappelijk thema? Dan is de ReflectorReeks wat u zoekt! Deze boekenserie gaat in op een actuele ontwikkeling, maatschappelijke kwestie of een politiek vraagstuk. Denk bijvoorbeeld aan duurzame energie, het Schriftberoep in het publieke debat, armoedebestrijding of populisme. De boeken zijn ideaal om op een eenvoudige manier kennis en argumentatie te verzamelen over een belangrijk thema. 

Met deze serie boeken bieden wij lezers de mogelijkheid tot studie, bezinning en opinievorming bij het licht van de Bijbel. Daarnaast helpen wij christenen om bij een publieke verantwoording van hun denken en doen, beslagen ten ijs te komen. Deze serie is daarom ook zeer geschikt voor bestuurders! Op die manier reflecteert het licht tot in alle hoeken van onze samenleving.

Met deze serie boeken bieden wij lezers de mogelijkheid tot studie, bezinning en opinievorming bij het licht van de Bijbel.

De auteurs en redacteuren schrijven voor een breder publiek. Dat maakt de boeken ook geschikt voor wie niet direct thuis is in een bepaald onderwerp en er graag meer over wil weten. De referenties in voetnoten onderbouwen het betoog en wijzen ook de weg naar vakliteratuur. In voorbereiding zijn delen over de thema’s gezondheidszorg, voedselvoorziening en Bijbelse wijsheid voor bestuurders.

De vriendelijk geprijsde boeken zijn afzonderlijk verkrijgbaar en te bestellen via uw plaatselijke boekhandel of via de webshop van de SGP (zolang de voorraad strekt; verzendkosten worden apart berekend). Wilt u niets missen? Word donateur van de Guido de Brès-Stichting

De ReflectorReeks

  • Gendergelijkheid; Transgender personen tussen ideologie en compassie klik hier
  • Verbruiken of doorgeven;  De noodzaak van een duurzaam energiebeleid klik hier
  • Concurrent of bondgenoot; Een christelijk perspectief op popilisme klik hier
  • Politiek met de Bijbel; Over het schriftberoep in het politiek debat klik hier
  • Recht omarmen; Christelijke politiek in de strijd tegen onrecht en armoede.  klik hier 
  • Bouwen aan vertrouwen; Een christelijke visie op de verhouding tussen overheid en burger klik hier
  • Europa op een kruispunt; Een christelijk perspectief voor de eenentwintigste eeuw klik hier