Zicht magazine

Stichting Guido de Brès, ofwel het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP, publiceert sinds 1975 ieder kwartaal het tijdschrift Zicht. In dit studieblad worden actuele en relevante maatschappelijke thema’s uitvoerig behandeld en belicht vanuit de christelijke levensbeschouwing. Het doel van tijdschrift Zicht is het bevorderen van de bezinning op actuele ontwikkelingen in politiek en maatschappij in het licht van de Bijbelse waarden.


Benieuwd naar al onze publicaties? Klik hier!
 

 

Inhoud

Elke Zicht-editie bevat een boeiende variatie aan opiniërende artikelen, interviews met politici en wetenschappers. Daarnaast zijn er interessante beschouwingen over maatschappelijke trends die vanuit een christelijke of reformatorische visie worden geduid. Verder bevat vrijwel iedere Zicht-editie drie columns en een rubriek met boekbesprekingen. Elk kwartaal komt een ander thema aan bod. We hebben verschillende abonnementen voor Zicht Magazine. Bekijk ze hier!


Download hier een gratis editie van Zicht Magazine!

 

Onze lezers

Het tijdschrift Zicht wordt uitgegeven voor iedereen die zich wil bezinnen op actuele ontwikkelingen in politiek en maatschappij. Bijbelse waarden en normen zijn voor ons leidend. We ontlenen inspiratie aan het Woord van God en aan de reformatorische levensbeschouwing. Het tijdschrift wordt zowel voor jongeren als ouderen uitgegeven. De meeste lezers zijn geïnteresseerd in politieke en maatschappelijke vraagstukken. Vaak zijn ze actief in politiek, kerk of onderwijs, maar bijvoorbeeld ook in gezondheidszorg, openbaar bestuur, wetenschap of economie. Zicht heeft een landelijk bereik, zo’n driekwart van de lezers is woonachtig in de provincies Zuid-Holland, Gelderland en Zeeland.


Bekijk onze verschillende abonnementen

 

 

Lid worden

Dankzij zo'n 30.000 SGP-leden, kunnen wij, landelijk en lokaal, een vuist maken in de politiek. Wil jij hier ook aan bijdragen?

Doneren

Is een lidmaatschap niet wat je zoekt, of je bent al lid? Ook financiële steun stellen wij erg op prijs.

Werk mee

Wil jij bijdragen aan het behalen van onze doelen? Bekijk dan de openstaande vrijwilligers- en vaste functies.