15 september 2023

Rogier Holleman doet onderzoek naar het gezin in Nederland

De komende tijd hoopt Rogier Holleman stage te lopen bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP. Hij zal onderzoek doen naar het gezinsbeleid, en vertelt daar graag wat meer over:

Ik ben Rogier Holleman, ben 23 jaar oud en ik kom uit Woudenberg. Momenteel studeer ik Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment ben ik bezig met het laatste halfjaar van mijn studie en hiervoor zal ik een onderzoek uitvoeren voor het Wetenschappelijk Instituut van de SGP. 

Waarom het gezin?

Mijn onderzoek zal zich richten op gezinsbeleid in Nederland, met name de balans tussen gezinsleven en werk. Dit onderwerp is van groot belang omdat het direct van invloed is op het welzijn van gezinnen en de algemene sociale structuur van onze samenleving. Het bereiken van een evenwicht tussen werk en gezinsleven is niet alleen cruciaal voor individuele gezinnen, maar ook voor de bredere sociale en economische gezondheid van ons land. Daarnaast zal ik het gezinsbeleid van verschillende Europese landen vergelijken, met name op het gebied van kinderopvang en ouderschapsverlof.

'Het bereiken van een evenwicht tussen werk en gezinsleven is cruciaal voor de bredere sociale en economische gezondheid van ons land.'

Waarom het WI-SGP?

Ik heb ervoor gekozen mijn onderzoek uit te voeren bij het Wetenschappelijk Instituut van de SGP vanwege hun toewijding aan gezinswaarden en principes. De SGP legt sterk de nadruk op beleid dat gezinnen en gemeenschappen ondersteunt, wat overeenkomt met mijn onderzoeksinteresse. Ik geloof dat samenwerken met het WI me waardevolle inzichten en middelen zal bieden om betekenisvol onderzoek te doen op dit gebied.

Wat verwacht je van de stage?

Tijdens mijn stage kijk ik uit naar de kans om mijn kennis en inzicht in gezinsbeleid verder te verdiepen en te verbreden. Ik verwacht een leerzame ervaring waarbij ik nauw zal samenwerken met experts op het gebied van gezinsbeleid. Tijdens deze periode hoop ik waardevolle inzichten te vergaren die me zullen helpen bij het formuleren van aanbevelingen voor beleidsverbeteringen. Mijn doel is om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van gezinsvriendelijk beleid dat de Nederlandse samenleving als geheel ten goede komt.