31 oktober 2017

Uitnodiging Guidolezing 2017

Geen aardse macht?

Guidolezing door mr. J.P.H. Donner 

D.V. 16 november 2017

In het 500e jaar van de Reformatie staat de Guidolezing in het teken van de invloed van deze stroming op het denken over politiek, rechtsstaat en democratie. Dit voorjaar signaleerde de heer mr. J.P.H. Donner in het jaarverslag van de Raad van State een groeiende tegenstelling tussen rechtsstaat en democratie. Sommige politici schamperen over andere gezagsdragers. ‘Uiteindelijk zullen rechtsverhoudingen (…) wijken voor krachtsverhoudingen.’, zo schrijft hij in het jaarverslag.

Is ons politiek stelsel en ons democratisch denken en doen toe aan een hervorming? Welke denklijnen uit de Reformatie kunnen ons hierbij inspireren? Wat is de opdracht van politici, burgers, scholen, universiteiten, kerken en andere instellingen? Daarover gaat de derde Guidolezing die de heer Donner in de reformatiestad Woerden hoopt uit te spreken.

Programma

19.15 uur           Ontvangst

20.00 uur           Opening

20.15 uur           Lezing

21.00 uur           Gedachtewisseling

21.40 uur           Sluiting

21.45 uur           Gelegenheid voor informele ontmoeting

Locatie

Kasteel Woerden                                                                                                                     Kasteel 3
Woerden

Klik hier voor de routebeschrijving.

Aanmelden

U bent van harte welkom om de Guidolezing bij te wonen. Aanmelding is verplicht. Gelieve zich aan te melden voor 7 november. De zaalcapaciteit is echter beperkt. Donateurs hebben voorrang. Overige aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

{{ errors.first("field_963") }}
{{ errors.first("field_963") }}