1 september 2022

Stagiair Xander Muijs: ‘Het is belangrijk om dingen te doen waar je motivatie van krijgt’

De komende tijd hoopt Xander Muijs bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP stage te lopen. Hij richt zich tijdens zijn stage voornamelijk op de communicatie-uitingen van het WI. Xander stelt zich graag aan u voor.

Mijn naam is Xander Muijs, ik ben 18 jaar oud en kom uit Bunschoten-Spakenburg. Ik studeer MBO mediaredactie in Zwolle. Mijn tweede leerjaar gaat nu van start met deze stage bij het Wetenschappelijk instituut van de SGP. Mijn hobby’s zijn schrijven en werken. Vooral het schrijven van opinieteksten en columns vind ik een leuke bezigheid. Van schrijven leer je veel en het is vooral ontspannen om te doen. Niet de gemakzuchtige persoon uithangen, maar gewoon iets vinden waar je energie van krijgt. 

Stage bij het WI 

Via internet ben ik bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP gekomen. Zij zouden elk jaar twee studenten een stageplek aanbieden. Ik heb contact met ze opgenomen en er was meteen een goede connectie. We hebben een aantal goede gesprekken gehad en ik mocht uiteindelijk na een lange zoektocht hier terecht komen.

Wat mij motiveert om hier stage te lopen is dat ik hier goed mijzelf kan zijn. Bij de zoektocht naar een stage had ik bij heel veel kranten gesolliciteerd. Dat liep steeds niet goed af. Toen kreeg ik een tip van iemand om een stage te zoeken die dicht bij mezelf past. De opdrachten die ik hier ga krijgen vind ik goed bij mij passen om mijn gekregen talenten te ontwikkelen. Dat is mijn grote doel voor deze stage. 

Bij stages vind ik het belangrijk dat iedereen met respect wordt behandeld en je taken doet waar je motivatie van krijgt. Zo ontdek je ook je talenten en kan je dat verder uitbouwen later in de maatschappij. 

Lokaal actief voor SGP Bunschoten 

In het dagelijks leven ben ik veel bezig met politiek. Ik ben actief in mijn eigen dorp als commissielid van SGP Bunschoten. Ik heb daar de mogelijkheid gekregen om op de verkiezingslijst van maart 2022 te komen. Daarmee mocht ik 55 voorkeurstemmen verkrijgen en hebben wij als partij een historische derde zetel mogen ontvangen. 

Belangrijk vind ik om van Gods woord te getuigen. Om over Hem te vertellen versterkt de relatie die wij hebben met God.

Ik draag bij in de commissie samenleving. Daar worden verschillende maatschappelijke thema’s besproken. Per zes weken is er een vergadering waar wij ons bezig houden met verschillende maatschappelijke thema’s. Wij houden ons bezig met sport, recreatie, welzijn, cultuur, onderwijs, sociale zaken, volksgezondheid en zorg. 

Mijn toekomstplannen  

Met mijn lokale bijdrage hoop ik later in de gemeenteraad gekozen te worden. Onze visie die wij hebben voor ons dorp, hopen wij met Gods gave in de praktijk te kunnen brengen.  

Mijn grote wens in de toekomst is om op landelijk niveau een politieke bijdrage te kunnen leveren in de Tweede Kamer. Het motiveert mij elke dag om over maatschappelijke thema’s te getuigen. Met een open Bijbel en de visie die wij hebben als SGP, hoop ik er later de kans voor te krijgen. 

Christelijk geloof

Belangrijk vind ik om van Gods woord te getuigen. Om over Hem te vertellen versterkt de relatie die wij hebben met God. Is het de bedoeling om mensen te overtuigen? Nee. Ik geloof wel dat mensen er uiteindelijk zelf voor moeten kiezen. Je moet getuigen, niet overtuigen. 

Het christelijk geloof is een gave om aan vast te houden in deze samenleving. Er gebeuren zoveel nare dingen op de wereld. De belofte die je krijgt dat je altijd bij God mag zijn is voor mij zo’n mooie belofte, dat dat mij elke dag weer kracht geeft. Dat vormt mij ook eveneens als mens om ook bij tegenslagen verder te kunnen in het leven.