12 juni 2024

Onderzoek stagiair Eward

De komende tijd hoopt Eward Jacobse bij het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP (WI SGP) stage te lopen. Hij gaat zich bezig houden met het landbouwbeleid. Dit in het kader van een groter onderzoeksproject van het WI naar voedselzekerheid en de toekomst van de Europese landbouwsector.

 

 

Zou je jezelf voor willen stellen?
Ik ben Eward Jacobse, christen, Zeeuw, Tholenaar, student geschiedenis, lezer, kritisch denker. Maar dat gaat misschien een beetje snel. Ik studeer dus geschiedenis aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Momenteel zit ik in het derde en laatste jaar van mijn bachelor. Daar hoort in de vierde periode een minor en stage of uitwisseling of educatieve minor bij. Omdat ik de tijdens mijn studie geleerde vaardigheden en kennis wilde toepassen heb ik gekozen voor de eerste optie. Begin dit schooljaar heb ik de minor ‘Evolution of International Order’ gevolgd. Daarna heb ik onder andere mijn scriptie geschreven en nu dus mijn stage.

 

“Een toegevoegde waarde en christelijke achtergrond waren de dingen waar ik naar zocht in een stageplek.”

 

Waarom het WI?
Een toegevoegde waarde en christelijke achtergrond waren de dingen waar ik naar zocht in een stageplek. Na wat rondkijken vond ik die bij het WI. Vooral sinds de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen ben ik de politiek meer gaan volgen en vond ik het WI daarom ook wel interessant.

 

“Ook aan het landbouwbeleid zijn geopolitieke
aspecten verbonden.”
 

Waarom het landbouwbeleid?
In principe had ik zelf niet per se wat met het onderwerp. Ik heb een bijbaantje bij een bloemkweker maar daar houdt het mee op. Dit onderwerp werd mij aangereikt door het WI en ik vond het wel interessant. Het landbouwbeleid wordt voor een groot deel bepaald door de Europese Unie. Vanuit het oogpunt van de internationale betrekkingen vind ik de EU een interessant instituut. Bij de minor is het geopolitieke en economische belang van de EU verschillende keren voorbij gekomen. Het leek me daarom verrijkend om me te verdiepen in een ander aspect van de EU, namelijk het landbouwbeleid. Ook daar zijn geopolitieke aspecten aan verbonden.