26 september 2013

Het Nederlandse politiek bestel is aan verbetering toe

Op vrijdagavond 18 oktober organiseert SGP-jongeren Flakkee in samenwerking met de SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP een gespreksavond over het Nederlandse politiek bestel. Sprekers zijn Marius de Kok, Rick Moeliker en Marco in't Veld, deelnemers aan de essaywedstrijd die de afsluiting was van een Masterclass van de SGP-jongeren. De avond vindt plaats in de Sionkerk te Middelharnis.

 

Afgelopen voorjaar organiseerden de SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP een masterclass over achtergronden en actualiteit van christelijke politiek. Deze masterclass werd afgesloten met een essaywedstrijd over de stelling: ‘Het Nederlandse politieke bestel is dringend aan verbetering toe’. Over deze stelling vindt op vrijdagavond 18 oktober een gesprek plaats.

 

Sprekers zijn Marius de Kok (winnaar essaywedstrijd), Rick Moeliker en Marco in't Veld (derde prijs essaywedstrijd). Deze drie jongeren geven een korte toelichting op hun essay, waarna een rondetafelgesprek plaats vind. Tijdens de avond hoopt de jury de prijzen uit te reiken aan de winnaars. Zij zullen ook een korte toelichting geven op hun beoordeling.

 

De avond vangt aan om 19:45u, inloop is vanaf 19:30u. Het adres van de Sionkerk is Landbouwweg 2 te Middelharnis. Meer informatie over SGP-jongeren Flakkee is te vinden op www.sgpjflakkee.nl.

 

Het winnend essay van Marius de Kok wordt integraal gepubliceerd in oktobernummer van het tijdschrift Zicht, uitgave van het WI-SGP. Meer informatie over dit tijdschrift en het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP is te vinden op www.wi.sgp.nl.