4 december 2014

Derde Masterclass i.s.m. SGP-jongeren

SGP-jongeren en Wetenschappelijk Instituut SGP organiseren derde masterclass

SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP starten in het voorjaar van 2015 voor de derde keer een gezamenlijke masterclass over christelijke politiek.

Het initiatief is in het najaar 2012 zeer enthousiast ontvangen. Ook in 2013 kreeg de masterclass in korte tijd voldoende aanmeldingen. Daarom willen de SGP-jongeren en het WI-SGP er graag een vervolg aan geven. Een belangrijk doel van de masterclass is met name studenten nauwer te betrekken bij de SGP.

In het voorjaar van 2015 vindt de derde editie van de Masterclass ‘Christelijke politiek’ plaats. Op het programma staan vijf trainingen over politieke stromingen: van liberalisme tot ecologisme, van socialisme tot conservatisme en natuurlijk de confessionele politiek. De sprekers zijn: Niko Koffeman, Maarten Neuteboom, Bart Jan Spruyt, Patrick van Schie en Jan Schippers. De deelnemers maken kennis met de gedachtewereld van andere politieke partijen en krijgen volop ruimte om daarover met de sprekers een discussie aan te gaan.

Vanaf januari tot en met mei 2015 is er elke maand een sessie. Er is ruimte voor maximaal 15 studenten. Op basis van hun curriculum vitae en motivatiebrief worden de 15 beste studenten toegelaten. Inschrijving staat open voor universitaire en HBO-studenten. Aan het einde van het traject sluit de masterclass met een essaywedstrijd. Het winnende essay wordt integraal geplaatst in Zicht, het kwartaaltijdschrift van het Wetenschappelijk Instituut.

SGP-jongeren en het Wetenschappelijk Instituut zijn voornemens om in 2016 een volgende masterclass aan te bieden, waarbij gedacht wordt aan trainingen over bestuur en beleid ofwel hoe principes in praktijk worden gebracht. SGP-jongeren wil daarnaast in het seizoen tweede halfjaar van 2015 een eigen vaardighedencursus beleggen.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot uiterlijk zaterdag 20 december 2014 aanmelden.

Voor meer informatie, klik hier. Aanmelden kan via de website van SGP-jongeren. Telefonisch aanmelden kan ook: 010 - 7200 780.

Niek Bakker, beleidsadviseur SGP-jongeren

Jan Schippers, directeur Wetenschappelijk Instituut voor de SGP