Hans van de Breevaart

Wetenschappelijk beleidsmedewerker Wetenschappelijk Instituut

Ik ben getrouwd en vader van vier kinderen. Na studies geschiedenis en godsdienstwetenschappen promoveerde ik in 2005 op een proefschrift over de polemiek die na de Tweede Wereldoorlog ontstond naar aanleiding van De toekomst der religie van de bekende romanschrijver en essayist Simon Vestdijk. Vervolgens ben ik vijftien jaar in het bedrijfsleven en het onderwijs werkzaam geweest.

In die rol ben ik steeds op zoek naar principieel en praktisch verantwoorde oplossingen voor problemen waarmee de samenleving in Nederland geconfronteerd wordt

Sinds 2019 ben ik als beleidsmedewerker verbonden aan het Wetenschappelijk Instituut. In die rol ben ik steeds op zoek naar principieel en praktisch verantwoorde oplossingen voor problemen waarmee de samenleving in Nederland geconfronteerd wordt. Wat mij daarin persoonlijk triggert is de uitdaging om belangrijke inzichten uit onze klassiek-christelijke traditie vruchtbaar te maken voor een tijd waarin volgens velen waarheid er niet meer toe doet, het christelijk geloof achter de voordeur moet blijven en de overheid ervoor moet zorgen dat iedereen zich gelukkig voelt.

Terug naar overzicht