29 december 2021

Guido Academy 2021

 

Ook dit jaar organiseert het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP de jaarlijkse Guido Academy. Het thema ‘Gelijkheid’ staat dit jaar centraal. We gaan vooral in op het denken over gelijkheid in de moderne cultuur. Interesse? Meld je aan via het onderstaande formulier! Bij vragen kun je contact opnemen metHans van der Breevaart.

Wat houdt de Guido Academy in?

De Guido Academie is bedoelt om studenten na te laten denken over een actueel politieke concept. De afgelopen jaren hebben we tijdens de Guido Academie verschillende thema's behandelt, zoals  ‘tolerantie’ en ‘vrijheid’. Dit jaar gaat het over ‘Gelijkheid’.

Ter voorbereiding op de Guido Academy ontvangen studenten inhoudelijke stukken rondom het politiek concept. Tijdens de Guido Academy houden experts een voordracht over het politiek concept. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontmoeting en contact. Studenten kunnen met de experts het gesprek aangaan. Vervolgens wordt van studenten gevraagd zelf naar aanleiding van het behandelde politieke concept een essay te schrijven waarin zij laten zien dat ze zelfstandig over het politiek concept hebben nagedacht. Ten slotte zal er een winnende essay worden gekozen die, onder toestemming, geplaatst zal worden in ons Wetenschappelijk tijdschrift Zicht.

Over de sprekers

De volgende sprekers zullen vanuit hun eigen expertise aspecten over het thema 'Gelijkheid' belichten:

  • Dr. Bart-Jan Spruyt over ‘Het denken over gelijkheid tussen Revolutie en Reveil’.
  • Dr. Henk Post over ‘Gelijkheid als nieuwe religie’.
  • Ir. Chris Stoffer over ‘Gelijkheid in het huidige beleid in Den Haag’.
  • Dr. Marguerite Peeters over 'Gender mainstreaming'.

 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 29 december a.s.
  • Tijd: 10:00 t/m 17:00 uur.
  • Plaats: online.
  • Inschrijfgeld: €10. Alle deelnemers ontvangen een reader met teksten ter voorbereiding op het thema. Daarnaast ontvangen zij een publicatie uit de reeks die recent door het Wetenschappelijk Instituut zijn uitgegeven. Alle studenten die een essay inleveren over het politiek concept ontvangen hun inschrijfgeld van €10 terug.

 

 

 

Persoonlijke gegevens
{{ errors.first("field_3996") }}
{{ errors.first("field_3997") }}
Motivatie
{{ errors.first("field_3999") }}
{{ errors.first("privacy") }}